Wie zijn wij

Muziektheatergezelschap Cantiamo werd opgericht op 27 februari 1996.

Cantiamo brengt muziektheater in Zoetermeer en omstreken. Wij zijn een zeer gemêleerd gezelschap: 35 enthousiaste mensen die met passie en heel veel plezier zang, toneel en dans combineren. Bij ons ligt de nadruk op het operette-repertoire en daarmee zijn wij het enige gezelschap in de gehele regio, die deze vorm van muziektheater op de planken brengt.

Operette leeft: als er zoveel mensen zijn die iedere keer weer eindeloos genieten van de muziek van André Rieu, dan is dat voor ons het bewijs dat deze muziek heel dicht bij ieders hart ligt, ongeacht leeftijd!

Jaarlijks voeren wij een volledige operetteproductie uit in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer, compleet met prachtige kostuums en door ons ontworpen en in eigen beheer gemaakte decors. Bij onze operetteproducties worden we begeleid door een groot orkest.

Wij werken met een professionele dirigent, regisseur en repetitor.

Hieronder ziet u een kleine compilatie van dat afgelopen 3 uitvoeringen.

Bij Cantiamo ligt het accent op operette, maar dat wil niet zeggen dat wij andere muziekgenres hebben afgezworen.

Integendeel: de laatste jaren hebben wij ons ontwikkeld van een traditioneel operettegezelschap tot een vernieuwend muziektheatergezelschap van deze tijd, maar wel vanuit een klassieke basis.

Kenmerkend daarbij is het brede en afwisselende opera- operette- en musicalrepertoire. Het is juist de combinatie van klassieke en lichtere muziek die Cantiamo maakt tot wat het nu is: een koor dat, naast de jaarlijkse operetteproducties, sfeervolle en gevarieerde concerten brengt. Hierbij wisselen solostukken, duetten, ensembles en koorwerken elkaar af. Dit maakt dat de concerten van Cantiamo iedere keer een feest zijn!